Представник Євросоюзу прокоментував ідею визнати в Росії «незалежність Л/ДНР»

Представник Євросоюзу прокоментував ідею визнати в Росії «незалежність Л/ДНР»

Укрінформ
Ініціатива депутатів Держдуми РФ про визнання «незалежності» так званих «ЛНР» та «ДНР» на цей час сприймається як політична заява, тож ЄС буде реагувати, якщо вона потягне за собою практичні дії російської влади, що, в свою чергу, матимуть політичні та економічні наслідки.

Про це сказав високопоставлений представник ЄС.

Так він відповів на запитання кореспондента Укрінформу, чи вважатиме ЄС агресією формальне визнання Росією «незалежності Л/ДНР» і чи стане це приводом для застосування «масивних» санкцій проти РФ, які вже анонсував Європейський Союз на випадок подальшого порушення Росією територіальної цілісності України.

«Ми маємо подивитися, якими будуть наслідки такої політичної заяви, якими будуть наступні дії російського уряду… Очевидно, перша реакція - чітко заявити, що таке рішення є помилковим, що воно суперечить міжнародному праву, що це рішення є чимось таким, що не має нічого спільного з організацією безпеки в Європі. Це йде проти зобов’язань Росії в нормандському процесі. Очевидно, це буде сказано. А якими будуть подальші дії ЄС - залежить від таких наслідків», - підкреслив співрозмовник агентства.

Читайте також: Гармаш вважає, що мета Путіна – не повномасштабна війна, а прямий діалог Києва з ОРДЛО

Він зауважив, що парламенти по усьому світу приймають різні рішення, інколи ухвалюють важкі заяви, зокрема, в питаннях зовнішньої політики, але більшість із них не мають жодних наступних дій. Тож ЄС буде зважати не на політичні заяви, а на практичні дії російської влади, та визначати, які політичні та економічні наслідки вони матимуть.

Як повідомлялося, 19 січня депутати від КП РФ на чолі з її лідером Зюгановим внесли у Держдуму проєкт ухвали про звернення до Президента РФ Володимира Путіна з проханням визнати так звані республіки, створені Росією на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-