Санкції США проти громадян, які дестабілізують ситуацію в Україні, є новою тенденцією – Фесенко

Санкції США проти громадян, які дестабілізують ситуацію в Україні, є новою тенденцією – Фесенко

Укрінформ
Політолог Володимир Фесенко вважає, що запровадження Сполученими Штатами санкцій проти громадян, які дестабілізують ситуацію в Україні у тісному контакті з ФСБ, є значущою подією і новою тенденцією в нинішній ситуації навколо України і Росії.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, Фесенко нагадав, що Мінфін США запровадив санкції проти чотирьох громадян України, двоє з яких – депутати від ОПЗЖ Тарас Козак і Олег Волошин, інші - втікачі з України Володимир Олійник та Володимир Сівкович.

«Що важливо, раніше США вводили санкції проти тих громадян України, які робили проблеми для Сполучених Штатів. Але вже можемо казати про нову тенденцію – санкції вводяться проти громадян України, які створюють проблеми для України. Перед цим були санкції проти Тупицького і Портнова, зараз ще проти чотирьох громадян України. Нову четвірку фігурантів санкцій США звинувачують в діях щодо дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні у тісному контакті з ФСБ. В нинішній ситуації навколо України і Росії це особливо значуще», - заявив політолог.

Читайте також: США ввели санкції проти чотирьох проросійських політиків з України

Він також звернув увагу, що інформація про ці санкції з’явилась відразу після візиту до України держсекретаря США Ентоні Блінкена, і висловив думку, що це може бути результатом співпраці чи координації між США і Україною в політиці санкцій, які стосуються захисту нацбезпеки. При цьому Фесенко наголосив, що співпраця між відповідними державними інституціями США і України «саме зараз потрібна в більших масштабах і з більшою інтенсивністю».

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів США у четвер, 20 січня, оголосило про санкції проти чотирьох українських політиків, діяльність яких пов’язується з інтересами Росії. Зокрема, санкції запроваджено проти народних депутатів від ОПЗЖ Тараса Козака й Олега, а також колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Олійника та ексзаступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-