«Не дозволяйте Москві розділити вас»: Блінкен закликав лідерів України відкласти розбіжності

«Не дозволяйте Москві розділити вас»: Блінкен закликав лідерів України відкласти розбіжності

Укрінформ
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен закликав лідерів України відкласти розбіжності заради національних інтересів і працювати разом.

Про це він заявив на спільній з міністром закордонних справ України Дмитро Кулебою пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

Держсекретар зазначив, що однією з давніх цілей Москви є розпад України, ускладнення спільної праці українців на шляху реалізації європейських, демократичних амбіцій.

«Україна має оминати будь-які дії, які б допомогли Росії у цинічних потугах. Не дозволяйте Москві розділити вас. Це означає, що лідери нації всередині українського уряду чи поза ним мають відкласти в сторону їхні відмінності заради національних інтересів та працювати разом, щоб підготуватися до можливих складних днів», - сказав Блінкен.

Читайте також: Кулеба застеріг українців від зневіри, щоб не дати Росії перемогти без зброї

Держсекретар також поінформував, що говорив про вимогу єдності всередині країни під час стримування агресії Москви на зустрічах з Президентом Володимиром Зеленським та главою МЗС України.

Читайте також: Байден дуже скоро назве ім’я нового посла США в Україні – Блінкен

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен 19 січня прибув з візитом до Києва, щоб «підтвердити відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України».

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-