Блінкен закликав завершити без затримок конкурс з обрання керівництва САП

Блінкен закликав завершити без затримок конкурс з обрання керівництва САП

Укрінформ
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен закликав комісію з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершити конкурс без подальших затримок.

Про це він заявив на спільній з міністром закордонним справ України Дмитром Кулебою пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Президент Зеленський продовжує рухати важливі реформи вперед, включаючи нещодавню судову реформу, попри зовнішні виклики та тиск, з яким він стикається. Тому я хочу закликати виборчу комісію САП зробити останній крок у їхній роботі без подальших затримок та завершити відбір», - сказав Блінкен.

Читайте також: В Антикорупційній прокуратурі треба провести аудит - переможець конкурсу до САП Клименко

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня комісія з обрання керівництва САП за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів на посаду очільника відомства і його заступника, а також керівника п’ятого відділу. Проте офіційно, рішенням комісії, цей рейтинг досі не затверджено.

Відповідно до рейтингу, серед кандидатів на посаду керівника САП детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко набрав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк - 229 балів.

Рейтинг на посаду керівника 5-го відділу САП очолив Сергій Савицький з 240 балами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-