Політизації справи не було і немає: в ОП прокоментували запобіжний захід Порошенку

Політизації справи не було і немає: в ОП прокоментували запобіжний захід Порошенку

Укрінформ
Рішення суду про запобіжний захід експрезиденту, народному депутату Петру Порошенку у вигляді особистого зобов'язання дає конкретну відповідь про його нинішній процесуальний статус, обмеження та обов’язковість прийняття участі в необхідних слідчих діях.

Політизації справи не було і немає, заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі, який є у розпорядженні Укрінформу.

"Бачимо, що на третій день традиційної гучної pr-брехні пана Порошенка про те, що йому нібито вже підготували кайданки і камеру в слідчому ізоляторі, а рішення суду нібито написано десь кимось іншим, а не суддею, з'явилось рішення самого судді. Особисте зобов'язання це абсолютно чіткий запобіжний захід, хоча і не такий, який "анонсував" сам Порошенко та його прихильники. Цей запобіжний захід дає конкретну відповідь про нинішній процесуальний статус пана Порошенка, а також про цілий ряд обмежень щодо нього та обов’язковість прийняття участі в необхідних слідчих діях", - зазначив він.

Читайте також: «Істеричний концерт»: в ОП прокоментували повернення Порошенка

На його думку, вибір суддею конкретного запобіжного заходу свідчить про те, що триває саме юридичний процес, коректний судовий розгляд питання і "жодної політизації "вугільної справи" не було і немає".

"Тому ще раз наголошу, що станом на зараз пан Порошенко все ж таки має юридичний обов'язок брати участь у процесуальних діях і більше не намагатись втекти за кордон. На такому грунті можна очікувати подальше просування цієї справи до цілком логічного і коректного встановлення всіх обставин і визначення ступеню відповідальності кожної особи, яка фігурує в цій справі", - підкреслив Подоляк.

Читайте також: Рудик вважає кримінальну справу проти Порошенка політичним переслідуванням

Як повідомляв Укрінформ, виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Читайте також: Порошенко назвав рішення суду «першим кроком у правильному напрямку»

17 січня суд після повернення Порошенка із закордонного відрядження почав обирати йому запобіжний захід. Того дня Печерський райсуд провів майже дванадцятигодинне засідання, за результатами якого оголошення рішення про обрання запобіжного заходу було перенесено на 19 січня.

У середу, 19 січня, суд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-