Порошенко назвав рішення суду «першим кроком у правильному напрямку»

Порошенко назвав рішення суду «першим кроком у правильному напрямку»

Укрінформ
Петро Порошенко заявив, що рішення суду з обрання запобіжного заходу для нього у вигляді особистого зобов'язання не є повною перемогою, а лише першим кроком у правильному напрямку.

Про це він сказав під час виступу перед активістами після оголошення рішення суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чи є це повною перемогою? Ні, це лише перший крок у правильному напрямку", - сказав Порошенко.

Також він назвав "божевіллям" рішення суду про вилучення у нього закордонного паспорта, бо Україна має використовувати всі можливості, щоб збудувати світову коаліцію на підтримку держави "перед нападом Путіна".

У залі суду під час оголошення рішення про запобіжний захід Порошенку були присутні народні депутати від "Європейської солідарності" та колишній єврокомісар з питань розширення та сусідства (2010-2014) Штефан Фюле.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський райсуд обрав експрезиденту, народному депутату Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Відповідне рішення 19 січня оголосив слідчий суддя Олексій Соколов. Крім того, суд поклав на Порошенка низку процесуальних обов’язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти, прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали - до 19 березня цього року.

У коментарі журналістам Порошенко сказав, що його захист обов’язково оскаржить це рішення суду, оскільки воно обмежує його політичну діяльність.

Виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Порошенко закликав опозиційних політиків об’єднатися для відсічі агресії РФ

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні уже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину і бізнесмену Сергію Кузярі.

Читайте також: Порошенко порадив владі зосередитися на боротьбі з РФ, а не опозицією

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців змінили на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин наразі перебуває у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-