Представниця Ради у КСУ спростувала заяви «експертів» про можливий розпуск парламенту

Представниця Ради у КСУ спростувала заяви «експертів» про можливий розпуск парламенту

Укрінформ
Дострокового припинення повноважень Верховної Ради не відбудеться через відсутність підстав для цього.

Як передає Укрінформ, про це представниця ВР у Конституційному суді, народний депутат Ольга Совгиря повідомила в Телеграмі.

"У зв'язку з активізацією окремих “політичних експертів”, які стверджують, що, оскільки Верховна Рада не збиралася протягом 30 днів на пленарні засідання, її повноваження можуть бути припинені достроково, звертаю увагу на наявність тлумачення цього положення Конституції в рішенні Конституційного Суду від 19. 05. 2004 р. № 11-рп/2004", - написала вона.

Читайте також: Корнієнко прокоментував заяву Бойка про складання мандатів ОПЗЖ

Як зауважила Совгиря, "словосполучення “пленарні засідання не можуть розпочатися”, що вживається в частині другій статті 90, пункті 8 частини першої статті 106 Конституції України, згідно із цим рішенням, треба розуміти так, що пленарні засідання Верховної Ради України не можуть розпочатися через недодержання порядку роботи ВРУ, встановленого Конституцією України і Регламентом Верховної Ради України, що унеможливлює здійснення парламентом конституційних повноважень єдиного органу законодавчої влади в Україні (пункт 2 резолютивної частини)".

Читайте також: Стефанчук прокоментував можливість дострокового розпуску Ради

Зміна календарного плану роботи ВРУ, за її словами, відбулася з додержанням встановленого порядку роботи парламенту у встановлений Конституцією України і Регламентом ВРУ спосіб через ухвалення відповідної постанови Верховної Ради від 16.12.2021 р. № 1972-IX.

"Таким чином підстави для дострокового припинення повноважень парламенту відсутні", - резюмувала Совгиря.

Як повідомляв Укрінформ, розпорядженням від 12 січня цього року перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко затвердив Положення про Інститут законодавства Верховної Ради України у новій редакції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-