У Києві торік зареєстрували 56 осередків політичних партій — Мін’юст

У Києві торік зареєстрували 56 осередків політичних партій — Мін’юст

Ексклюзив
Укрінформ
Упродовж минулого року відділ державної реєстрації друкованих ЗМІ та громадських формувань у місті Києві Центрального управління Мін’юсту зареєстрував 56 осередків політичних партій, а припинено діяльність - 337.

Про це Укрінформу повідомили в Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м.Київ).

Згідно з інформацією, що є в розпорядженні агентства, у 2021 році відділом державної реєстрації друкованих ЗМІ та громадських формувань у місті Києві Центрального управління Мін’юсту було зареєстровано 56 структурних утворень політичних партій, натомість припинено діяльність 337 осередків політичних партій . Також упродовж 2021 року в Києві зареєстрували 9 засобів масової інформації, 1047 громадських об’єднань, 35 профспілкових організацій. Водночас повідомляється, що торік столичним відділом держреєстрації ДЗМІ та громадських формувань було припинено реєстрацію 139 громадських об’єднань.

Читайте також: Мінюст просить ОАСК анулювати реєстрацію ще однієї партії

“Політичні партії є головними інститутами політичної системи громадянського суспільства, без яких демократія не є дієздатною. Їх регіональні осередки є невід’ємною частиною діяльності партій”, - наголосив керівник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Кирило Міненко. Він розповів, що структурні утворення політичних партій, які передбачені статутом партії, використовують повну назву політичної партії з доповненнями щодо місця знаходження.

“На розгляд документів щодо реєстрації осередків передбачено до 10 робочих днів, плата адміністративного збору за послугу не стягується”, - уточнив Міненко.

Як повідомлялося, у лютому 2020 року Міністерство юстиції оприлюднило список 48 партій, щодо яких подано заяви про анулювання реєстраційних свідоцтв у зв'язку з недотриманням вимог законодавства.

Станом на серпень 2021 року ОАСК ухвалив рішення щодо анулювання реєстраційних свідоцтв політичних партій “Третя Українська Республіка”, “Трудова Україна”, “Всеукраїнський патріотичний союз”, “Нова сила”, Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю, “Національно-демократичне об’єднання "Україна” та “Всеукраїнської політичної партії – Екологія та Соціальний захист”.

Також у листопаді 2021 року ОАСК анулював реєстраційне свідоцтво політичної партії “За Україну!”, очільником якої був В’ячеслав Кириленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-