Американські медіа повідомили про негласний візит глави ЦРУ до України

Американські медіа повідомили про негласний візит глави ЦРУ до України

Укрінформ
Директор ЦРУ Білл Бернс минулого тижня під час негласного візиту до Києва міг зустрічатися з керівництвом України для обговорення ситуації, пов'язаної з військовою ескалацією РФ.

Про це повідомляють американські медіа та журналісти із посиланням на джерела в адміністрації США, передає Укрінформ.

«ЦРУ вже давно дотримується політики не коментувати та публічно не оголошувати про подорожі свого директора», - пояснює CNN, чому інформація про такі візити оприлюднюється не одразу.

За інформацією джерел, Бернс у Києві «мав консультації з колегами з розвідки» стосовно ймовірного вторгнення Росії в Україну. Крім того, зазначають американські медіа, глава ЦРУ провів зустрічі з керівництвом України.

«Бернс мав можливість обговорити поточну ситуацію з Президентом Зеленським та зусилля щодо деескалації напруженості», - зазначається в публікації CNN.

Кореспондентка цього каналу Наташа Бертран, яка висвітлює в Білому домі питання, пов’язані з національною безпекою США, теж прокоментувала інформацію про візит глави ЦРУ до України.

«Бернс упродовж кількох місяців був ключовим посередником між США, Росією й Україною, оскільки РФ продовжувала нарощувати свої сили поблизу України. Він навіть провів рідкісну розмову з Путіним у Москві на початку листопада, аби висловити «серйозну» стурбованість США діями Росії», - пише Бертран.

Інше впливове американське видання The New York Times також поділилося інформацією щодо можливого візиту глави ЦРУ, про який першим повідомив CNN. Зокрема, газета зазначає, що Бернс відвідав Київ минулої середи, щоб обговорити «зусилля щодо деескалації».

Читайте також: Головною темою візиту глави ЦРУ до Москви була ситуація навколо України – CNN

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок до Києва приїхала делегація Конгресу США, члени якої провели зустрічі з керівництвом держави, утому числі Президентом. Одна з головних цілей візиту американських законодавців – підтвердити двопартійну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та демократичних реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-