Американські сенатори: Ми в Україні, щоб надіслати чіткий меседж Путіну

Американські сенатори: Ми в Україні, щоб надіслати чіткий меседж Путіну

Фото
Укрінформ
Члени делегації Конгресу США прибули до України, щоб надіслати чітке попередження президенту Росії Путіну про відповідальність у разі подальшої агресії проти України.

Про це сенатори заявили на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Хочемо надіслати повідомлення Володимиру Путіну, аби він розумів, що ми на боці України - і ми притягнемо його до відповідальності в майбутньому, якщо він загрожуватиме суверенітету України», - сказала представниця Демпартії від штату Нью-Гемпшир Джин Шахін.

Вона зазначила, що українці мають знати: Конгрес США їх підтримує і впевнений, що громадяни України самі мають обирати власне майбутнє і визначати майбутнє своєї країни.

За словами члена делегації, республіканця Роджера Вікера (штат Міссісіпі), позиція цієї двопартійної делегації єдина.

«Ми надсилаємо повідомлення Путіну. Його незаконні дії проти суверенітету і територіальної цілісності України та інших суверенних країн засуджуються світом», - підкреслив політик.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі (штат Коннектикут) підкреслив, що американські посадовці прибули з чітким беззастережним меседжем, що Сполучені Штати, Європа та Україна разом зроблять все, аби економіка й безпека Росії зазнали дуже серйозних збитків, якщо вона вирішить напасти на Україну.

«Щодо цього питання у Сполучених Штатах немає розбіжностей», - наголосив Мерфі.

Читайте також: Меседж для Росії: сенатор США виступив у Києві на підтримку України

Як повідомлялося, делегація Конгресу США17 січня відвідує Київ, аби підтвердити двопартійну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та демократичних реформ у нашій країні.

Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-