Під Печерським судом, де обиратимуть запобіжний захід Порошенку, збираються активісти

Під Печерським судом, де обиратимуть запобіжний захід Порошенку, збираються активісти

Фото
Укрінформ
У Києві під Печерським райсудом, де об 11:00 мають обирати запобіжний захід народному депутату від "Європейської солідарності", п'ятому президентові України Петру Порошенку, вже збираються активісти.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На даний час під судом зібралися уже близько 200 активістів. Мітингувальники стоять з обох боків дороги навпроти входу до суду. Вони тримають в руках плакати з надписами "Київ з Порошенком", "We need DEMOCRACY" й "Дякуємо", а також прапори політичної партії "ЄС".

Активісти під Печерським судом / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Біля будівлі Печерського райсуду активісти також встановили екран, на який, ймовірно, планують вивести трансляцію із судової зали. Окрім цього, вони принесли під суд металеві бочки, які використовують як барабани.

Наразі ситуація під судом спокійна. Рух не перекрито.

Будівлю охороняють представники Нацгвардії, Нацполіції, присутня поліція діалогу.

Водночас Петро Порошенко заявив, що з аеропорту "Київ" одразу поїде до Печерського районного суду Києва, де йому мають обрати запобіжний західВідповідну заяву він зробив під час виступу біля аеропорту після прильоту з Варшави до Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз я рухаюся у суд, де ми дамо їм бій", - сказав Порошенко та додав, звертаючись до своїх прихильників: "Я вас всіх чекаю біля суду. Дякую, що ви не залишилися байдужими та приїхали сюди".

Читайте також: Слідчі ДБР зустріли Порошенка в аеропорту - Гончаренко

Раніше у ДБР повідомляли, що Печерський райсуд призначив розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенку на 11:00 17 січня.

Як повідомляв Укрінформ, лідер партії "Європейська солідарність", народний депутат, експрезидент Порошенко перебував у закордонному відрядженні з 17 грудня до 17 січня.

Виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру п'ятому президентові України Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

За даними ДБР, Петро Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема, з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Політика викликали на допит 23 грудня, однак він на нього не з’явився, бо перебував у закордонному відрядженні.

Читайте також: Порошенко прилетів до Києва

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики. Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля.

На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України та ведення проти неї підривної діяльності.

Фото: Євген Котенко, Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-