Німеччина продовжить зусилля з реанімації «Норманді» - уряд

Німеччина продовжить зусилля з реанімації «Норманді» - уряд

Укрінформ
Німеччина продовжуватиме зусилля з реанімації Нормандського формату та сподівається на зустріч всієї четвірки ближчим часом принаймні на рівні політичних радників.

Про це сказала речниця федерального уряду ФРН Крістіане Гоффманн на брифінгу в п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами речниці, нещодавні візити політичного радника канцлера ФРН Єнса Плетнера та його французького колеги Еммануеля Бонна до Москви та Києва, відіграють свою роль у спробах відродження Нормандського формату. Результатом цих переговорів стало те, що «сторони намагаються повернутися до формату четвірки, і є стриманий оптимізм, що вдасться наразі повернутися до переговорів у цьому форматі, принаймні на рівні дипломатичних радників», - сказала Гоффманн.

Вона запевнила, що Плетнер буде продовжувати контакти зі свого боку.

Читайте також: Настав час предметно домовлятися: Зеленський заявив про необхідність «нормандського» саміту

Відновлення нормальної роботи в Нормандському форматі, в якому «Німеччина відіграє особливу роль», буде однією з тем, на яку міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок «хоче говорити в Москві», додав речник МЗС Крістофер Бургер.

Як повідомлялось, як заявив напередодні канцлер ФРН Олаф Шольц, у Німеччині раді, що незабаром переговорники всіх чотирьох сторін зустрінуться знову з метою підготовчих перемовин. При цьому він не назвав можливої дати та рівня зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-