Боррель: РФ хоче роз’єднати нас, але Євросоюз і Штати не гратимуть у ці ігри

Боррель: РФ хоче роз’єднати нас, але Євросоюз і Штати не гратимуть у ці ігри

Укрінформ
Європейський Союз і США мають тісну координацію у реагуванні на агресивну поведінку Росії і не гратимуть у політичні ігри Росії, яка намагається їх розділити.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель у французькому місті Бресті перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу (Gymnich) у французькому Бресті, передає кореспондент Укрінформу.

«Головним питанням є нинішня ситуація, яку створила Росія, коли виклала дві пропозиції щодо угод з США і НАТО... Ми обговоримо, яку роль у цьому має Європа… Можу вас запевнити, що координація з США була чудовою. Росія хоче роз'єднати нас, але ми і Сполучені Штати не хочемо грати і не граємо у ці ігри. Вони (США - ред.) запевнили, що нічого не відбуватиметься без нас і що нічого, що стосується України, не обговорюватиметься без України», - сказав Боррель.

Читайте також: Боррель – про «безпековий» ультиматум Росії: Про це не може бути й мови

Він зауважив, що не бачить жодної можливості досягнення балансу навколо безпекових пропозицій Російської Федерації.

Високий представник ЄС зауважив, що Росія певним чином відповіла на таку тверду позицію Заходу.

«Вони вже відповіли певним чином. Але від початку було очевидно, що пропозиції Росії неприйнятні. Не треба бути генієм дипломатії, щоб зрозуміти, що російські пропозиції навряд чи будуть прийнятними для західного світу», - наголосив Боррель.

Читайте також: Доля Nord Stream 2 залежить від дій РФ щодо України – Боррель

Як повідомлялося, цього тижня в Європі відбулися численні дипломатичні заходи для обговорення питань європейської безпеки та зниження напруги навколо України, що виникла внаслідок зосередження російських військ поблизу кордонів України та на її тимчасово окупованих територіях.

12 січня у Брюсселі з ініціативи генерального секретаря НАТО відбулося засідання Ради НАТО-Росія, на якому союзники по НАТО висловили несприйняття ультиматуму від Росії, яка вимагає обмежень на розширення Альянсу та виведення його збройних сил із країн на Східному фланзі.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-