У ДБР та суді поки не можуть назвати дату з обрання запобіжного заходу Порошенку

У ДБР та суді поки не можуть назвати дату з обрання запобіжного заходу Порошенку

Укрінформ
У Печерському районному суді міста Києва наразі не можуть сказати, коли відбудеться засідання із обрання запобіжного заходу народному депутату Петру Порошенку.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив прессекретар суду Віталій Чергавий.

«Наразі у мене немає ніякої інформації з цього приводу», - поінформував Чергавий.

Зі свого боку прессекретар Держбюро розслідувань Ольга Чиканова у коментарі Укрінформу поінформувала, що від слідства щодо цього жодної інформації наразі немає.

Як повідомляв Укрінформ, виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко 20 грудня підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Читайте також: До РНБО не надходили документи щодо санкцій проти Порошенка – Данілов

За даними ДБР, Петро Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Політика викликали на допит 23 грудня, однак він на нього не з’явився, бо до першої половини січня перебуває в закордонному відрядженні.

Читайте також: Порошенко має отримати запобіжний захід у день прибуття в Україну – ДБР

У вересні-листопаді 2021 року в цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики. Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля. На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Петро Порошенко має повернутися із закордонної поїздки до Києва 17 січня о 09:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-