Корнієнко сказав, коли можуть напрацювати зміни до Конституції в частині децентралізації

Корнієнко сказав, коли можуть напрацювати зміни до Конституції в частині децентралізації

Укрінформ
Фінальний текст проєкту змін до Конституції України в частині децентралізації може бути напрацьований вже в лютому цього року.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради, керівник робочої групи з підготовки комплексних законодавчих пропозицій щодо внесення змін до Конституції України в частині децентралізації Олександр Корнієнко заявив в ефірі парламентського телеканалу "Рада", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз треба, щоб попрацювали колеги з Комітету з питань правової політики, з Комітету самоврядування і державного будівництва. Я думаю, що протягом лютого вони вийдуть на фінальний текст", – зазначив він.

Читайте також: Децентралізація: у Раді створили робочу групу з підготовки пропозицій щодо змін до Конституції

Перший віцеспікер підкреслив, що відповідний проєкт упродовж двох років обговорювався із представниками самоврядування. Водночас він додав, що до нього ще можна подавати пропозиції.

Як повідомлялося, 13 грудня 2019 року Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №2598 "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)".

Згідно з ним, для адміністративного нагляду за додержанням Конституції і законів України органами місцевого самоврядування, координації діяльності територіальних органів центральних органів виконавчої влади пропонується запровадити інститут префектів.

Читайте також: Зміни щодо децентралізації відповідають духу Мінських домовленостей - Веніславський

Комітет Верховної Ради з питань правової політики рекомендував спрямувати до Конституційного суду президентський законопроєкт №2598.

Однак 17 січня 2020 року Президент відкликав законопроєкт для подальшого доопрацювання за результатами консультацій з керівництвом фракції "Слуга народу". Відтоді тривала робота з напрацювання нової редакції змін до Конституції в частині децентралізації.

30 листопада 2021 року Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування опублікував текст змін до Конституції України в частині децентралізації влади.

У грудні 2021 року Голова ВР Руслан Стефанчук підписав розпорядження про утворення робочої групи з підготовки комплексних законодавчих пропозицій щодо внесення змін до Конституції України в частині децентралізації. До її складу ввійшли члени Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, а також Комітету ВР з питань правової політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-