Данілов: Що для Казахстану є «новою реальністю», для України - повсякденність

Данілов: Що для Казахстану є «новою реальністю», для України - повсякденність

Укрінформ
У понеділок, 10 січня, у Президента Володимира Зеленського відбулася нарада керівників українського сектору безпеки і оборони щодо подій у Казахстані, були зроблені відповідні доручення.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю «Українській правді», повідомляє Укрінформ.

«10 січня у Президента якраз відбулась розширена більш ніж тригодинна нарада керівників сектору безпеки і оборони, на якій розглядались події в Казахстані і були дані відповідні доручення. Володимир Олександрович більш ніж уважно відслідковує всю інформацію і приділяє цьому питанню значний час», – зазначив Данілов.

Він підкреслив, що події в Казахстані, використання сил ОДКБ – новий фактор, який потребує уважного вивчення і відпрацювання дієвих механізмів реагування.

Водночас секретар РНБО заявив, що те, що для Казахстану і певної частини світу є «новою реальністю», для України є «буденною повсякденністю».

«Армія Росії фактично відкрито воює проти України вже сім років. Це тільки окремим особливо засліпленим російським газом західним політикам не видно триколори на російських танках в окупованому Криму або Донецьку. Так що для нас – це стара реальність, до якої ми якраз готові, а от наскільки готові до такого повороту подій наші казахські та інші азіатські партнери – покаже час», – сказав Данілов.

Читайте також: Росія перекидає «Гради», «Урагани», танки та солдатів з Далекого Сходу на захід – CIT

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що 13 січня розпочнеться організоване виведення «миротворчого контингенту» ОДКБ.

Мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли у масові протести попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку по допомогу у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

7 січня президент Казахстану наказав без попередження відкривати по протестувальниках вогонь на ураження.

Міністерство внутрішніх справ Казахстану заявило про затримання 9900 осіб станом на 11 січня.

За даними інформцентру комендатури Алмати, у місті станом на ранок 12 січня затримано 678 учасників акцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-