Військові навчання біля України: США вимагають від Росії пояснень

Військові навчання біля України: США вимагають від Росії пояснень

Укрінформ
Переговори між РФ та США можуть бути успішними лише в умовах деескалації напруги. Москва повинна зробити кроки у цьому напрямку.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник американського Держдепу Нед Прайс під час брифінгу

Прайс відзначив, що зниження напруженості, зокрема, передбачає "повернення російських військових до казарм". Він наголосив, що будь-які легітимні навчання, які відбуваються на території РФ, мають бути прозорими.

"Навчання мають бути або пояснені, або зупинені, щоб вказане важке озброєння повернулося до звичних місць зберігання", – сказав Прайс.

"Так, деескалація для нас означала б багато з цих речей, якщо не все. Це означало б повернення військових до їхніх казарм. Це означало б прозорість щодо будь-яких законних військових навчань, які відбуваються на російській території", - додав речник.

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня війська РФ почали навчання поблизу кордонів України - на території Воронезької, Білгородської, Брянської та Смоленської областей. 

У понеділок у Женеві американська та російська офіційні делегації завершили одноденну зустріч, спрямовану на дипломатичний пошук шляхів щодо послаблення напруженості у Європі. Американська делегація відкинула будь-які можливості згортання політики відкритих дверей НАТО для інших країн, зокрема для України. 

Перша заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що Росія у Женеві не підтвердила готовності відвести війська від кордонів України

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-