Москва планує дестабілізувати Україну зсередини – Нуланд

Москва планує дестабілізувати Україну зсередини – Нуланд

Укрінформ
Москва приготувала план внутрішньої дестабілізації України. 

Як передає Укрінформ, про це заявила на брифінгу заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд.

"Саме Росія створила цю кризу з нічого. Саме Росія накопичила 100 000 військових на кордонах України. Саме Росія приготувала внутрішній саботаж, дестабілізацію та варіанти [дій] під чужим прапором в Україні. Саме Росія поширює дезінформацію та брехню про Україну, США та НАТО, щоб виправдати власні дії", - сказала Нуланд.

Вона також наголосила, що саме РФ виступає агресором, окупувала частину території України 2014 року, а Україна лише хоче лише мирного, демократичного, європейського майбутнього для себе.

Окрім того, Нуланд нагадала, що НАТО - це оборонний альянс, що має на меті лише захист своїх членів і нікому не загрожує. Вступ до НАТО це виключно справа країни-аспіранта та країн-членів альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у Женеві американська та російська офіційні делегації завершили одноденну зустріч, спрямовану на дипломатичний пошук шляхів щодо послаблення напруженості у Європі. Американська делегація відкинула будь-які можливості згортання політики відкритих дверей НАТО для інших країн, зокрема для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-