На Банковій - про переговори США, Росії і НАТО: Віримо, що не буде рішень за спиною України

На Банковій - про переговори США, Росії і НАТО: Віримо, що не буде рішень за спиною України

Відео
Укрінформ
Україна вітає наміри Сполучених Штатів Америки, інших країн НАТО на перемовинах з Росією знизити рівень напруги й довіряє міжнародним партнерам.

Про це зазначив прессекретар Президента Сергій Никифоров у відеокоментарі, який є у розпорядженні Укрінформу.

«У цій ситуації можемо лише привітати наміри та зусилля США, НАТО та Росії знизити рівень напруги та вирішити усі спірні питання за столом перемовин. Що стосується частини України в цих перемовинах, у нас є довіра до наших партнерів і до їхніх слів про те, що жодного рішення щодо долі України за нашою спиною ухвалювати не будуть», - сказав речник глави держави.

Никифоров запевнив, що українська сторона перебуває на постійному зв’язку на різних рівнях з Адміністрацією Президента США Джо Байдена.

Також він нагадав, що перед Радою НАТО-Росія відбулася комісія Україна-НАТО, де українська делегація мала змогу надати свої аргументи, застереження.

«І у відповідь почути підтримку, до речі, абсолютно усіх 30 членів Альянсу», - наголосив Никифоров.

Як повідомлялося, протягом поточного тижня відбуваються чисельні дипломатичні заходи для обговорення питань європейської безпеки та зниження напруги навколо України, що була спровокована Росією. Зокрема, 10 січня переговори між Росією і США відбулися у Женеві, в середу, 12 січня, в Брюсселі відбудеться зустріч в форматі Ради НАТО-Росія, наступного дня, 14 січня, запланована дискусія щодо європейської безпеки в рамках ОБСЄ.

У понеділок в Брюсселі пройшло також засідання Комісії Україна-НАТО за участю віцепрем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

Крім того, цього тижня проблеми європейської безпеки та ситуацію навколо України обговорюватимуть міністри закордонних справ та міністри оборони країн Європейського Союзу під час неформальної зустрічі у місті Брест, Франція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-