Понад 90% українців захищатимуть країну в разі вторгнення РФ, впевнений Єрмак

Понад 90% українців захищатимуть країну в разі вторгнення РФ, впевнений Єрмак

Укрінформ
В разі повномасштабного вторгнення російських військ в Україну більше 90% громадян будуть захищати країну.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі британському каналу Channel 4 News заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. 

«Перш за все, я абсолютно впевнений, що понад 90% нашого населення будуть тут і будуть захищати нашу країну. Якщо це трапиться (нове вторгнення РФ – ред.), це буде вироком для НАТО і буде великою проблемою, тому що всі західні країни повинні будуть пояснювати своїм громадянам, чому вони так довго вели перемовини, а це (вторгнення РФ– ред.) сталося», - сказав він.

Єрмак підкреслив, що мета вступу до НАТО прописана в Конституції України.

«Ми ухвалили таке рішення. І тільки українське суспільство та члени НАТО мають право ухвалювати рішення (про приєднання країни до НАТО – ред.). Якщо хтось з країн-членів НАТО виступить проти цього рішення, то, будь ласка, повідомте про це належним чином, чесно і дружньо до нас», - зазначив керівник ОП.

Єрмак також додав, що перемога України, вирішення українського кейсу, буде однією з найбільших перемог всіх партнерів України.

«Водночас деякі проблеми і продовження війни в Україні чи ескалація ситуації будуть однією з найбільших поразок наших країн-партнерів», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 10 січня, у Женеві американська та російська делегації завершили одноденну зустріч, спрямовану на дипломатичний пошук шляхів щодо послаблення напруженості в Європі. Американська делегація відкинула будь-які можливості згортання політики відкритих дверей НАТО для інших країн, зокрема для України.

12 січня запланований другий раунд спілкування з РФ у межах засідання Ради НАТО-Росія в Брюсселі. Наступного дня, 13 січня, ситуація навколо європейської безпеки буде обговорюватися в рамках ОБСЄ.

У понеділок генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що союзники НАТО є єдиними у підтримці права всіх держав обирати власний шлях розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-