Жовква обговорив з керівництвом НАТО підготовку до саміту в Мадриді

Жовква обговорив з керівництвом НАТО підготовку до саміту в Мадриді

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква обговорив із союзниками та керівництвом НАТО підготовку до майбутнього саміту Альянсу в Мадриді.

Як передає Укрінформ, про це Жовква повідомив у Фейсбуці.

“Сьогодні взяв участь у роботі Комісії Україна - НАТО, яка відбулася у Брюсселі напередодні засідання Ради Росія - НАТО, запланованого на 12 січня. Звірили годинники з державами-членами НАТО та озброїли їх аргументами напередодні запланованого діалогу з Росією. Наші аргументи були почуті та взяті в роботу”, - написав заступник керівника ОП.

Він зауважив, що не може розкривати хід дискусії, оскільки засідання відбувалось у закритому форматі: "Відзначу лише, що висловили свою позицію усі 30 союзників. І в кожному виступі звучала підтримка суверенітету та територіальної цілісності України, а також висока оцінка того, що Україна залишається стриманою під час напруженої ситуації на її кордонах та не піддається на різного роду провокації. Зі свого боку запевнив, що так триватиме і надалі”.

Жовква також поінформував, що із союзниками та керівництвом Альянсу обговорювалася підготовка до майбутнього саміту НАТО у Мадриді.

“Відзначив важливість того, щоб Україна не лише мала б бути запрошена на саміт як країна-партнер, а й були б ухвалені чіткі рішення щодо її подальшого руху до членства в НАТО, бажано з конкретними часовими орієнтирами. Над цим і будемо працювати, починаючи відсьогодні, з усіма столицями держав-членів НАТО та зі штаб-квартирою в Брюсселі”, - підкреслив заступник керівника ОП.

За його словами, у більшості виступів лунало, що майбутнє України в НАТО - це справа виключно 30 членів Альянсу та України як країни-аспіранта, і нікого більше.

“Це вселяє обережний оптимізм на успішний результат Мадрида та щодо подальшого руху до НАТО”, - зазначив Жовква.

Як повідомляв Укрінформ, 10 січня у Брюсселі відбулося засідання Комісії Україна - НАТО, в якому взяла участь віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. Головною метою було узгодження позицій напередодні зустрічі у форматі Ради Росія - НАТО, запланованої на 12 січня.

21 грудня Президент Володимир Зеленський під час спілкування зі ЗМІ заявив, що Україна працює над тим, аби бути присутньою в тому чи іншому форматі на саміті НАТО в Мадриді у червні наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-