Перед переговорами США з Росією сьогодні відбудеться засідання комісії НАТО-Україна

Перед переговорами США з Росією сьогодні відбудеться засідання комісії НАТО-Україна

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прийме у понеділок, 10 січня, віцепрем'єр-міністра України з питань європейської інтеграції Ольгу Стефанішину.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Альянсу.  

Як зазначається, віцепрем'єрка візьме участь у засіданні комісії НАТО-Україна, яке відбудеться під головуванням генерального секретаря НАТО.

За підсумками Столтенберг та Стефанішина проведуть спільну пресконференцію, йдеться у повідомленні.

Засідання комісії відбудеться перед серією зустрічей: переговори США та РФ щодо України у Женеві 10 січня; зустріч Рада Росія - НАТО 12 січня; засідання Постійної ради ОБСЄ 13 січня.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив чинність рішень Бухарестського саміту щодо майбутнього членства України і Грузії в Альянсі, незважаючи на агресивну риторику та шантаж із боку Росії.

Одним із головних пунктів ультиматуму, який наразі висуває Росія, є публічна відмова НАТО від рішень Бухарестського саміту щодо майбутнього членства України та Грузії, а також письмові гарантії щодо непоширення Альянсу далі на схід та на колишні країни СРСР. У разі відмови Заходу пристати на такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру», та продовжує концентрувати війська навколо кордонів України та на її тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-