Влада ФРН заявила, що відчуває особливу відповідальність за нормандський формат

Влада ФРН заявила, що відчуває особливу відповідальність за нормандський формат

Укрінформ
Німеччина є не лише учасником нормандського формату, а також вважає себе особливо відповідальною за його роботу.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу, заявила речниця федерального уряду Крістіане Гоффманн на брифінгу в п’ятницю.

«Німеччина відчуває особливу відданість нормандському формату та особливу відповідальність за його роботу», - сказала Гоффманн.

Вона зазначила, що федеральний уряд стурбований ситуацією на російсько-українському кордоні, і ця оцінка ситуації не змінилась останніми тижнями. Отже, важливими є контакти між учасниками нормандського формату. Гоффманн нагадала, що 4 січня відбулася відеоконференція між політичними радниками Німеччини та Франції з українським візаві Андрієм Єрмаком, 6 січня – фізична зустріч у Москві представників Берліна та Парижа Єнса Плетнера та Емманюеля Бонна з російським перемовником Дмитром Козаком. В обох випадках було обговорено ситуацію на сході України та стан виконання Мінських угод.

Наразі відбуваються контакти на рівні політичних радників, дипломатів, що стосується переговорів на рівні керівників МЗС або голів держав і урядів, то в Берліні поки не можуть назвати можливих дат.

Представниця федерального уряду на запитання про можливий візит канцлера ФРН Олафа Шольца до Росії зауважила, що програма глави уряду оголошується на наступний тиждень. Поки такого анонсу немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-