Столтенберг обговорив з очільниками Фінляндії та Швеції нарощування сил РФ навколо України

Столтенберг обговорив з очільниками Фінляндії та Швеції нарощування сил РФ навколо України

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провів телефонні бесіди з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо та прем'єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон, обговоривши нарощування російських сил навколо України.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

«Вів бесіду із президентом Саулі Нііністьо про ситуацію з безпекою в Європі та нарощування російських сил усередині та навколо України. Ми закликаємо Росію до деескалації. Продовжуємо координувати свої дії з нашим близьким партнером – Фінляндією», - написав він.

Це ж питання він порушив у розмові з очільницею шведського уряду Магдаленою Андерссон. Відповідно до повідомлення Столтенберга, вони обговорили «нарощування російської військової потужності в Україні та навколо неї та європейську безпеку».

За словами генсека НАТО, Альянс підтримує право кожної країни вільно обирати свої власні заходи безпеки.

7 січня відбудеться позачергове онлайн-засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО у зв’язку з нарощуванням російських військ поблизу кордонів України.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен разом із колегами з країн Бухарестської дев'ятки (Б9) у понеділок обговорили ситуацію, пов'язану з нарощуванням російських військ уздовж кордону України, під час обговорення йшлося про необхідність єдиної, підготовленої та рішучої позиції НАТО для колективного захисту союзників.

Раніше Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським наголосив на тому, що Сполучені Штати, їхні союзники і партнери дадуть рішучу відповідь у разі подальшого вторгнення Росії в Україну.

Фото: twitter.com/jensstoltenberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-