Зеленський зустрівся з представником правлячої династії Катару

Зеленський зустрівся з представником правлячої династії Катару

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із катарською делегацією на чолі з представником правлячої у Державі Катар династії шейхом Фейсалом бін Каcсімом Аль Тані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво глави держави.

Президент України відзначив, що візит катарської делегації є “свідченням практичної реалізації наших домовленостей, досягнутих під час переговорів з Еміром Держави Катар”.

Зеленський наголосив на важливості підписаних домовленостей у сфері аграрного співробітництва та взаємодії у готельно-туристичній галузі.

“Важливо, що вже маємо перші результати такої роботи – підписання відповідних меморандумів”, – сказав Президент.

Глава держави відзначив активізацію двосторонніх відносин між двома країнами, зокрема наявний потенціал у торговельно-економічному співробітництві, підтвердженням чого стало збільшення показників вітчизняного експорту до Катару на 75%.

Зеленський наголосив, що Держава Катар є одним із ключових партнерів України в регіоні Затоки, та підкреслив готовність забезпечити продовольчу безпеку Катару шляхом постачання високоякісної аграрної продукції.

Також повідомляється, що глава держави привітав ініціативу щодо створення в Україні Університету гостинності на базі Катарського університету.

За інформацією пресслужби, сторони обговорили реалізацію спільних інвестиційних проєктів у сферах інфраструктури, агропромислового, туристичного та готельного комплексів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-