Дещиця вважає, що Польща не має потреби відгороджуватись «стіною» від України

Дещиця вважає, що Польща не має потреби відгороджуватись «стіною» від України

Укрінформ
Станом на сьогодні немає потреби у будівництві загородження на польсько-українському кордоні на кшталт того, який Польща планує збудувати на кордоні з Білоруссю.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

“Надзвичайно активною є співпраця на рівні прикордонних відомств обох країн, і питання про масову нелегальну міграцію з України до Польщі не перебуває на порядку денному. В Україні достатньо можливостей, щоб запобігти нелегальній міграції. Тому, на даний момент, потреби в будівництві такого загородження немає”, - заявив Дещиця.

Як відомо, лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” Ярослав Качинський нещодавно в інтерв’ю виданню Gazeta Polska Codziennie заявив, що Варшава не виключає можливості спорудження високого загородження не тільки на польсько-білоруському кордоні, а й також на кордоні з Україною.

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. За минулу добу, 30 грудня, зафіксовано 23 випадки нелегального перетину польсько-білоруського кордону мігрантами з Близького Сходу.

Від початку кризи у серпні польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути близько 40 тис. іноземців з Близького Сходу та країн Африки.

Польща частково закрила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, збудувала тимчасові загородження з колючого дроту. До середини наступного року Варшава планує побудувати постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-