Апарат РНБО не отримував документів щодо розгляду судом позову Януковича до Ради - Данілов

Апарат РНБО не отримував документів щодо розгляду судом позову Януковича до Ради - Данілов

Укрінформ
На засіданнях Ради національної безпеки і оборони розглядаються тільки ті питання, які потрапляють до Апарату РНБО у відповідний спосіб і з відповідними супровідними документами.

Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов, відповідаючи на запитання про те, що ОАСК взяв до розгляду позов Януковича щодо самоусунення його від виконання обов'язків Президента, передає кореспондент Укрінформу.

Журналіст запитав, чи це питання якось розглядається на РНБО і чи має РНБО це на увазі.

“Ми дуже багато розглядаємо питань на засіданнях РНБО. І хочу сказати, що ми розглядаємо тільки ті питання, які нам у відповідний спосіб, із відповідними супровідними документами потрапляють у Апарат РНБО. І там ми з ними починаємо первинну роботу і відпрацьовуємо всі ці речі. Наразі таких документів, про які ви кажете, у Апараті РНБО не існує, тому я нічого з цього приводу сказати не можу”, - поінформував секретар Радбезу.

Данілов уточнив, говорячи про рішення наших судів, що судова гілка влади незалежна, суди приймають різні рішення "у свій самостійний спосіб".

“І які це будуть рішення, я вам сказати не можу. Якщо вони будуть — тоді ми зможемо далі продовжувати цю дискусію і говорити про це, якщо це буде відбуватися по факту”, - сказав Данілов.

Відповідаючи на запитання щодо імовірної ситуації, коли суд може визнати, що Верховна Рада незаконно ухвалила постанову про самоусунення Януковича, Данілов зазначив, що в Апараті РНБО немає слова “якщо”. “Коли щось трапиться — ми будемо звертати на це увагу”, - уточнив він.

Як повідомлялося, у ніч на 22 лютого 2014 року Янукович під час Революції Гідності втік з Києва і перестав виходити на зв'язок. Верховна Рада 22 лютого 2014 року ухвалила постанову про самоусунення Януковича від виконання президентських обов'язків і призначила позачергові вибори глави держави.

30 грудня 2021 року представник Верховної Ради у Конституційному суді Ольга Совгиря поінформувала, що Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом експрезидента Віктора Януковича до Верховної Ради у спорі щодо визнання факту його самоусунення від здійснення конституційних повноважень Президента. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-