Закон про національний спротив має суттєво поліпшити нашу обороноздатність – Загороднюк

Закон про національний спротив має суттєво поліпшити нашу обороноздатність – Загороднюк

Відео
Укрінформ
З початку наступного року набирає чинності закон про національний спротив, який має суттєво поліпшити обороноздатність України.

Про це у програмі Радіо Свобода «Суботнє інтерв’ю» заявив ексміністр оборони, голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк, передає Укрінформ.

«Він має дуже серйозно її (обороноздатність – ред.) поліпшити. Якомога швидше треба розвивати територіальну оборону, доводити до тієї цільової моделі, яку ми маємо. На той час, коли вона вже буде повністю працювати, ми можемо говорити про сотні тисяч людей залучених. Дуже важко буде зрозуміти, яким чином Путін серйозно може думати про захоплення України», – сказав Загороднюк.

За його словами, коли «формат» допомоги країні у питаннях безпеки буде законодавчо закріплений, охочі зможуть долучитися до цього процесу.

«Дійсно велика кількість людей хотіла б жити в країні, в якій немає безпекових проблем. Але велика кількість людей хоче допомагати країні, і вони шукають формату, в якому вони можуть брати участь. І тому територіальна оборона, коли вона вже буде в тій моделі, яку ми бачимо, вона надасть такі формати, надасть такі можливості. Хтось там буде кожні вихідні займатися підготовкою, хтось рідше – раз на місяць, хтось – раз у пів року, але для кожного знайдеться місце, де він буде чітко розуміти, що, якщо щось почнеться, то ось в них є телефон, ось в них є куди йти за зброєю, а отой є їхнім командиром», – зазначив Загороднюк.

Нагадаємо: 16 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому президентський законопроєкт «Про основи національного спротиву». У пояснювальній записці вказано, що законопроєкт розроблено у зв'язку з необхідністю реалізації положень стратегічних документів у сфері національної безпеки і оборони та визначення організаційно-правових засад національного спротиву, його підготовки та ведення, завдань сил безпеки та сил оборони, відповідних повноважень державних органів та органів місцевого самоврядування.

Закон вводиться в дію з 1 січня 2022 року і є ключовим для розбудови цілісної системи територіальної оборони України з огляду на актуальні загрози збоку РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-