Штати закликали РФ виконувати «Мінськ» та відвести війська від кордонів з Україною

Штати закликали РФ виконувати «Мінськ» та відвести війська від кордонів з Україною

Укрінформ
США привітали наміри сторін конфлікту на сході України відновити режим припинення вогню, назвавши це однією з ознак деескалації, а також закликали Росію виконувати її зобов’язання за Мінськими угодами та відвести війська від українського кордону.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у четвер, повідомляє Укрінформ.

«Сполучені Штати вітають заяву ОБСЄ щодо «твердої рішучості» українських урядових сил, а також сил, очолюваних Росією на сході України, перейти до повного дотримання Заходів щодо зміцнення угоди про припинення вогню від 22 липня 2020 року»,- наголошується в документі.

При цьому у Вашингтоні висловили сподівання, що досягнуті мирні домовленості «створять дипломатичний простір, необхідний для деескалації регіональної напруженості, та забезпечать позитивну атмосферу для подальших обговорень».

США також привітали зусилля Спецпредставника чинного голови ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактної групи.

«Як було чітко заявлено Сполученим Штатами, конфлікт на сході України можна розв’язати лише в умовах деескалації, такої як учорашнє оголошене домовленості про припинення вогню. Ми готові сприяти імплементації Мінських домовленостей на підтримку процесів у межах ОБСЄ та Нормандського формату», - наголосили в Державному департаменті США.

Офіційний Вашингтон, крім того, закликав російський уряд «виконувати свої зобов’язання за Мінськими угодами щодо відведення сил і зброї від лінії зіткнення на сході України, а також відвести сили, які вона зосередила вздовж кордонів України, та припинити агресивну й загрозливу риторику».

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією українських представників ТКГ, на черговому засідання групи 22 грудня сторони досягнули спільного розуміння необхідності відновлення режиму припинення вогню. На думку делегації, особливо важливим цей результат є з огляду на прийдешні зимові свята. Українська сторона також продовжує працювати в усіх доступних форматах для звільнення утримуваних осіб, відкриття КПВВ, забезпечення реалізації інших домовленостей в інтересах усіх українців по обидва боки лінії зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-