Кулеба: Замість самодіяльності та хаосу в зовнішній політиці приходить порядок

Кулеба: Замість самодіяльності та хаосу в зовнішній політиці приходить порядок

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає не перекручувати указ Президента Володимира Зеленського "Питання координації зовнішньополітичної діяльності держави".

Як передає Укрінформ, про це очільник МЗС написав у Фейсбуці.

"Не перекручуйте указ Президента", - підкреслив Кулеба.

Він зазначив, що 2021-й - важливий рік з багатьма досягненнями. І це результат командної роботи в інтересах держави, українських громадян, а також українських експортерів.

"Важливо, що саме у наше професійне свято вдалося добитися відновлення режиму припинення вогню. Це важливе досягнення. Я вітаю Андрія Єрмака з цим результатом важкої роботи. Останнім часом ТКГ нагадувала заїжджену платівку, і здавалося, що жодних рішень у ній досягти нереально. Але наполеглива робота і терпіння Єрмака та інших учасників цієї роботи дозволили досягти результату", - зазначив Кулеба.

За словами міністра, ще важливіше, що Володимир Зеленський підписав указ про координуючу роль МЗС у зовнішній політиці.

"Це не указ про те, хто що може коментувати. Це указ про те, що замість хаосу і самодіяльності у зовнішній політиці з боку органів та посадовців, які не мають на це повноважень, приходять цивілізований порядок і виконання Конституції та Віденської конвенції про дипломатичні зносини", - наголосив міністр.

За його словами, в першому пункті указу йдеться про офіційну позицію держави, "а на трьох осіб покладена відповідальність саме офіційних заяв від імені держави".

"Коментувати, виступати з роз’ясненням щодо зовнішньої політики можуть і будуть різні люди, уповноважені на це в установленому порядку. І спроби зараз нав’язати думку, що керівник Офісу Президента або речник МЗС не можуть давати коментарі - це спотворення реальності", - підкреслив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня Володимир Зеленський своїм указом установив, що з офіційними заявами та коментарями з питань зовнішньої політики України та з ініціативами міжнародного характеру можуть виступати лише Президент, Прем’єр-міністр і міністр закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-