Арахамія хоче почути думку експертів стосовно змін Виборчого кодексу

Арахамія хоче почути думку експертів стосовно змін Виборчого кодексу

Укрінформ
Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія припускає проведення експертної дискусії щодо вдосконалення чинного Виборчого кодексу.

Про це Арахамія сказав на пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

"Багато таких дискусій ведеться в парламенті. Більшість мажоритарників це обговорюють… Ми ухвалили Виборчий кодекс також не дуже зважено і збалансовано. Я проти того, щоб зараз якісь голосування робити. Але починати дискусію, можливо, шукати якийсь проміжний варіант між існуючим кодексом і тим, що було, - треба це робити. Це нормально, якщо зібрати спеціалістів з виборчого права, експертів, політологів і почати дискутувати, як правильно це зробити", – сказав парламентарій.

Водночас він наголосив, що не має наміру якимось чином "рухати" цей процес.

За словами Арахамії, напередодні він дізнався про те, що група парламентаріїв із депутатської групи "За майбутнє" зареєструвала законопроєкт, яким пропонується відновити вибори за пропорційно-мажоритарною системою до 2027 року. Політик спрогнозував дискусії навколо такої законодавчої ініціативи, зокрема на рівні парламентських комітетів.

Окрім цього, він припустив, що питання зміни Виборчого кодексу на наступній сесії Верховної Ради не розглядатиметься народними депутатами.

Як повідомляв Укрінформ, Арахамія заявив, що тема повернення до змішаної (пропорційно-мажоритарної) виборчої системи активізується з кожним днем. На його думку, таку ініціативу підтримали б понад 300 народних депутатів.

Нагадаємо, 1 січня 2020 року набув чинності Виборчий кодекс, який передбачає, що вибори народних депутатів відбуваються за пропорційною виборчою системою з відкритими списками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-