Зеленський не впевнений, чи вдасться до свят домовитися про обмін і «тишу»

Зеленський не впевнений, чи вдасться до свят домовитися про обмін і «тишу»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на врахуванні Тристоронньою контактною групою пропозицій української делегації щодо режиму припинення вогню, відкриття КПВВ на сході й обміну утримуваними особами, однак не впевнений у досягненні домовленостей до свят.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час спілкування зі ЗМІ у селі Гута на Івано-Франківщині, де у президентській резиденції «Синьогора» проходить дводенна конференція українських послів в іноземних державах «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми очікуємо, щоб були враховані три наші ініціативи, щоб були зрозумілі питання, до яких, вважаю, усі готові: щодо припинення вогню - там є деякі деталі щодо верифікації режиму припинення вогню, тільки з цим - питання; щодо відкриття КПВВ - не бачу, у чому там проблема, тільки треба бажання тільки однієї сторони, й обмін — також треба бажання”, - сказав Зеленський.

Водночас Президент зауважив, що не знає, чи будуть досягнуті домовленості до різдвяно-новорічних свят.

“Але якщо ми до цих свят погодимо ці пункти, або хоч якісь із цих пунктів, уже буде непогано”, - додав він.

Як повідомлялося, 10 грудня речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович розповів, що українська сторона пропонує три варіанти для обміну утримуваними особами - "13 на 13", "24 на 24" і " 60 на 60", однак Російська Федерація поки відкидає їх.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-