США готові надавати Україні більше військової допомоги – помічниця Блінкена

США готові надавати Україні більше військової допомоги – помічниця Блінкена

Укрінформ
Сполучені Штати постійно перебувають у контакті з українською стороною, оцінюють потреби ЗСУ та готові продовжувати оборонну підтримку України, в тому числі більше запланованих обсягів у разі посилення агресії з боку РФ.

Про це заявила у вівторок під час телефонної конференції помічниця держсекретаря США доктор Карен Донфрід, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми постійно оцінюємо потребу в додаткових пакетах військової допомоги, і ми надалі впродовж наступних тижнів-місяців доставлятимемо обладнання й припаси в Україну, використовуючи різні механізми, включно з Ініціативою підтримки Україні у сфері безпеки, а також інших програм за потреби», - зауважила представниця Держдепу у відповідь на запитання Укрінформу.

Вона нагадала, що Сполучені Штати впродовж 2021 року виділили Україні 450 мільйонів доларів оборонної підтримки, а з 2014 року загальна сума американської допомоги сягає 2,5 мільярда доларів.

«Як сказав президент Байден президенту Путіну - у разі подальшого вторгнення Росії в Україну, ми надамо українцям додаткові оборонні засоби, крім тих, що ми вже плануємо забезпечити», - підкреслила Донфрід.

Як повідомляв Укрінформ, тиждень тому США відправили в Україну черговий транш додаткової оборонної допомоги, затверджену президентом Байденом на загальну суму 60 мільйонів доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-