Стефанішина озвучила плани співпраці з Євросоюзом на 2022 рік

Стефанішина озвучила плани співпраці з Євросоюзом на 2022 рік

Укрінформ
У 2022 році Україна планує доєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту і системи NCTS та завершити перегляд Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на брифінгу про досягнення у 2021 році, передає кореспондент Укрінформу.

«За цей рік ми плануємо, що Україна приєднається до конвенції з питань митного транзиту. Ми очікуємо, скажімо так, митного безвізу. Ми будемо вже на початку року проводити перші засідання в рамках реалізації Угоди про спільний авіаційний простір і будемо працювати над ширшим доступом авіаційних перевезень», - зазначила віцепрем’єр.

Стефанішина також поінформувала, що уряд планує завершити перегляд Угоди про асоціацію, представити на саміті Україна-Євросоюз наступного року дорожню карту нашої європейської інтеграції з ЄС.

«А також формуємо план наших рішень, які будуть ухвалені в ході Мадридського саміту НАТО в червні наступного року», - додала віцепрем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Державна митна служба 17 березня 2021 року розпочала етап повномасштабного національного застосування Нової комп’ютеризованої транзитної системи (NCTS).

NCTS – технологія, яка лежить в основі європейської Конвенції про процедуру спільного транзиту.

Крім того, 29-30 червня наступного року у Мадриді відбудеться наступний саміт НАТО, який буде присвячений реалізації концепції НАТО-2030 та адаптації Альянсу до сучасних викликів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-