Зеленський визначив чотири нові підходи у зовнішній політиці України

Зеленський визначив чотири нові підходи у зовнішній політиці України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський планує змінити стиль і філософію зовнішньої політики, зробити її швидкою, креативною, амбітною та результативною.

Про це він заявив на конференції керівників закордонних дипломатичних установ України "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави", повідомляє Укрінформ.

“Вперше ми зібрали всіх послів України у новому форматі для щирої й відвертої розмови. Маємо змінити стиль і філософію зовнішньої політики України. Вона має бути швидкою, креативною, амбітною та результативною”, - зазначив Зеленський у Твіттері

Президент закликав українських послів позбутися комплексу країни третього світу й ініціювати нові формати та ідеї взаємодії України з іншими державами.

“Позбудьтеся негативного, постійного пригніченого, песимістичного мислення, позбудьтеся таких слів “це неможливо”, “цього не буде”, “це не для нас” і, не дай Боже, “не нашого рівня”. Позбудьтеся комплексу країни третього світу. Ми маємо велику історію, багато разів про це говорили, тисячолітню історію нашої державності. У нас діяли механізми демократії і народовладдя задовго до багатьох європейських країн. У нас величезний, упевнений у цьому, потенціал, це Україна, наша Україна потрібна Європі, а не навпаки”, - підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що не потрібно чекати, “поки хтось вирішить наші проблеми за нас”, а самим шукати і пропонувати нові нові механізми, формати, ідеї.

“Кожен з вас має піти далі традиційної політичної площини і подумати, як іще ми можемо допомогти своїй державі, як ми ще можемо допомогти Україні, крім звичайних закликів про збереження санкцій чи вступу до НАТО. Я дуже сильно чекаю на такі формати, я дуже сильно чекаю та ваші ініціативні ідеї”, - зазначив глава держави.

Також він підкреслив, що слід продовжити утвердження України в ролі регіонального лідера й шляхом малих союзів, ініціатив будувати нову таку реальність, де Україна не “шоста зліва третій ряд”, а драйвер і лідер процесів.

“Ось це амбітність — зміна власного сприйняття України задля зміни її сприйняття у всьому світі. Не проблемний, а стратегічний партнер, джерело не загроз, а джерело можливостей, не бідний родич, що завжди у когось щось просить, а сильна країна, самодостатня”, - додав Зеленський.

Як повідомлялося, 21-22 грудня у президентській резиденції "Синьогора" в с. Гута на Івано-Франківщині відбувається конференція українських послів в іноземних державах "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави"

Виступаючи на заході, Президент висловив сподівання, зокрема, на отримання Україною в найближчі роки та конкретну часову перспективу членства в НАТО в 2022 році, утвердження держави в ролі регіонального лідера та посилення дипприсутності за кордоном.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-