Президенти України, Польщі та Литви зустрілись у Карпатах

Президенти України, Польщі та Литви зустрілись у Карпатах

Фото
Укрінформ
Президенти України Володимир Зеленський, Польщі Анджей Дуда та Литви Гітанас Науседа обговорюють на саміті теми безпеки й координації подальших кроків з протидії спільним викликам.

Про це розповів глава Української держави у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

"Радий бачити у засніжених Карпатах своїх справжніх друзів - Анджея Дуду й Гітанаса Науседу. У межах Люблінського трикутника говоримо про безпеку та координуємо подальші кроки з протидії спільним викликам", - написав Зеленський.

"Після неформального спілкування розпочалася тристороння зустріч. Після її завершення буде підписано спільну заяву президентів України, Польщі й Литви", - розповіли в ОП.

Очікується, що три лідери також зустрінуться з представниками ЗМІ.

Як повідомлялося, у понеділок проходить саміт лідерів Люблінського трикутника - президентів України, Польщі та Литви в резиденції “Синьогора” в с. Гута Івано-Франківської області.

Люблінський трикутник був утворений у липні 2020 року міністрами закордонних справ України, Польщі та Литви, які підписали Спільну декларацію щодо заснування нового регіонального альянсу. Серед пріоритетів діяльності формату - посилення регіону, зміцнення безпеки, інтеграція України до ЄС і НАТО, розвиток економічної співпраці, спільна протидія гібридним загрозам.

Фото: Володимир Зеленський / Твіттер / ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-