«Націлитися на Путіна»: глава Бундесверу закликає до жорстких персональних санкцій

«Націлитися на Путіна»: глава Бундесверу закликає до жорстких персональних санкцій

Укрінформ
Нова міністерка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт чітко називає Росію агресором, виступає за жорсткі персональні санкції та не виключає категорично направлення німецьких солдатів в Україну, якщо так вирішить НАТО.

Про це вона заявила у своєму першому інтерв’ю на посаді, яке дала виданню Bild, передає Укрінформ. 

«Абсолютно зрозумілим є те, що агресор - це Росія», - заявила Ламбрехт.

Вона наголосила на необхідності зробити все можливе, щоб зупинити ескалацію навколо України. Це, за її словами, також включає загрозу жорстких санкцій.

Газопровід «Північний потік-2» Ламбрехт також вважає таким, що можна застосувати в якості заходу стримування. «Ми повинні використовувати весь набір інструментів, який у нас є», - відповіла вона на запитання, чи належить проєкт до санкційного списку ЄС. При цьому політик підкреслила, що наразі треба «націлитися» насамперед на Путіна та його оточення. «Особи, відповідальні за агресію, повинні відчувати особисті наслідки, наприклад, те що вони більше не можуть їздити на Єлисейські поля в Париж за покупками», - пояснила міністр.

На запитання про готовність відправити в Україну солдатів Бундесверу Ламбрехт зазначила, що треба спочатку вичерпати всі варіанти дипломатії та економічних санкцій, а «всі подальші кроки повинні бути тісно узгоджені в альянсі (НАТО)».

Ламбрехт зазначила, що з великим занепокоєнням спостерігає за тим, що відбувається на кордоні з Україною та «дуже добре розуміє страхи українців». Тому перший візит у якості глави Бундесвера здійснює цієї неділі до Литви, де розташовані силишвидкого реагування НАТО, щоб отримати уявлення про те, як солдати сприймають ситуацію в регіоні.

Очільниця Міноборони підкреслила, що вважає за потрібне спрямовувати на військові, дипломатичні та програми розвитку 3 відсотки ВВП.

Ламбрехт 23 роки є депутатом Бундестагу, в попередньому уряді вона очолювала Міністерство юстиції.

Фото: facebook.com/Christine.Lambrecht

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-