Зміна керівництва «Голосу»: Железняк заявляє, що це «кримінальний злочин»

Зміна керівництва «Голосу»: Железняк заявляє, що це «кримінальний злочин»

Укрінформ
Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк на підсумковій пресконференції Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука закликав спікера відреагувати на оголошення першим заступником Голови ВР Олександром Корнієнком про зміну керівництва фракції "Голос".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, під час підсумкової пресконференції Голови ВР Железняк узяв слово і заявив, що перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко скоїв кримінальний злочин, оголосивши про зміну керівництва фракції "Голос" на засіданні у п'ятницю.

За словами Железняка, Корнієнко не мав для цього відповідних документів, а "виконував вказівку голови Офісу Президента Андрія Єрмака". Железняк назвав це помстою фракції "Голос" за те, що вони не голосували "за ганебні закони, захищали Дмитра Разумкова, прямо говорили про те, як Єрмак пов'язаний з "вагнергейтом", яким чином залишились офшори у пана Президента, яким чином у нас відбувається призначення російських громадян на високі посади і маючи "тушок" в нашій фракції, які вже мають соцеконом".

За словами Железняка, про зміну керівництва фракції було оголошено, ґрунтуючись на ухвалі Окружного адміністративного суду міста Києва про зупинку дії положення про фракцію.

Железняк висловив переконання, що відповідних документів не було в Апараті парламенту.

"Я б хотів зараз почути реакцію Голови парламенту, зрозуміти коли буде зустріч з нами", - сказав Железняк.

У відповідь Руслан Стефанчук заявив, що завжди відгукувався про фракцію "Голос" "з великою повагою і великим пієтетом".

Він зазначив, що готовий зустрітися з представниками фракції, щоб обговорити зазначене питання.

"Я думаю, що по завершенні пресконференції, а після цього у мене ще один захід, я готовий повернутися в парламент. Ми можемо проговорити, тому що ви мені зараз говорите цю інформацію, якою я не володію, і тому на підставі таких емоційних речей не можу приймати відповідне рішення. Я фаховий юрист, я вірю документам, я вірю фактам і тільки після цього приймаю відповідні рішення", - сказав спікер.

Він додав, що вважає фракцію "Голос" проукраїнською, фаховою і якісною. А питання керівництва є внутрішніми статутними питаннями фракції.

"Я думаю, що ні для кого не буде секретом, що стільки, скільки зробив для примирення вашої фракції я, мабуть, навряд чи хтось може зі мною конкурувати", - зауважив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко перед закриттям позачергового засідання парламенту у п'ятницю,17 грудня, оголосив про обрання Олександри Устінової головою фракції "Голос" у Верховній Раді, а Юлії Клименко - її заступницею.

Голова політичної партії "Голос", народний депутат Кіра Рудик підійшла до президії парламенту під час оголошення про переобрання керівництва фракції з метою поставити Корнієнку запитання. Водночас перший віцеспікер сказав, що поговорить із нею після закриття позачергового засідання.

Як повідомлялося, раніше представниця об'єднання "Справедливість" у фракції "Голос" Ольга Стефанишина повідомила, що фракція проголосувала за звільнення Ярослава Железняка з посади керівника фракції. За повідомленням Стефанишиної, таке рішення підтримали 11 народних депутатів або більшість членів фракції "Голос" у Верховній Раді.

Сам Железняк та партія "Голос" на офіційному сайті заявили, що інформація про його звільнення з посади керівника фракції "Голос" не відповідає дійсності, й кадрових змін у фракції не було, оскільки, згідно з положенням про фракцію, для такого рішення необхідно 14 голосів.

Чинний на той момент Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зазначав, що Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради дасть свій висновок щодо правомірності рішення частини членів фракції "Голос" про звільнення Ярослава Железняка з посади голови фракції.

Пізніше Железняк поінформував, що Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради вирішив, що він залишається чинним головою парламентської фракції “Голос”.

22 жовтня Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зачитав лист частини народних депутатів від фракції "Голос" щодо звільнення Ярослава Железняка з посади голови фракції. Сам депутат заявив, що відповідні документи – підробні. Железняк продовжував очолювати фракцію до 17 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-