Шмигаль радить писати депутатський запит, якщо потрібні деталі інциденту з Гогілашвілі

Шмигаль радить писати депутатський запит, якщо потрібні деталі інциденту з Гогілашвілі

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль порадив народному депутату від ЄС Софії Федині оформлювати депутатський запит, якщо її цікавить інформація про те, хто був разом з Гогілашвілі на тому посту, де стався інцидент.

Так глава уряду відповів на запитання щодо інциденту з уже колишнім заступником міністра внутрішніх справ Олександром Гогілашвілі під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви знаєте, що він був звільнений за власним бажанням. У понеділок було прийняте рішення на підставі його заяви. Стосовно знаходження групи людей на цьому блокпості - фактично у машинах їхали співробітники для проведення відповідних дій на цій території. Стосовно іншої інформації, дайте, будь ласка, депутатський запит і отримаєте на нього розгорнуті відповіді стосовно кожної особи, хто знаходився у тому транспорті, якщо це можна робити й це не грифована інформація стосовно цієї групи осіб», - сказав Шмигаль.

Як повідомлялося, заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі влаштував бурхливу суперечку з правоохоронцями на в'їзді в Донецьку область через те, що його автомобіль зупинили й попросили показати документи.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський 11 грудня заявив, що ініціює дисциплінарне провадження щодо свого заступника Гогілашвілі через події на блокпосту в Донецькій області. Він додав, що особисто вивчить усі деталі того, що сталося, і «прийме відповідні управлінські рішення».

Президент Володимир Зеленський 12 грудня закликав Кабінет Міністрів розглянути питання про звільнення Гогілашвілі у зв’язку з інцидентом.

Кабінет Міністрів 13 грудня звільнив Гогілашвілі з посади заступника міністра внутрішніх справ за власним бажанням.

За інформацією деяких засобів масової інформації, Гогілашвілі має російське громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-