Кулеба розповів про підготовку конференції послів на Прикарпатті

Кулеба розповів про підготовку конференції послів на Прикарпатті

Укрінформ
В Івано-Франківській області 21-22 грудня відбудеться конференція послів України під галом «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави».

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«21-22 грудня в Івано-Франківській області відбудеться щорічна – раніше це було раз на два роки, ми зробили це щорічним – конференція послів України під гаслом «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави», - сказав глава МЗС.

Він зазначив, що захід відвідають Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Премʼєр-міністр Денис Шмигаль, секретар РНБО Олексій Данілов. Почесним гостем конференції стане очільник МЗС Польщі Збігнєв Рау, також виступить з відеозверненням до учасників новопризначена міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

«Це дуже добрий знак, що, щойно вступивши на посаду, вона (Бербок - ред.) прийняла нашу пропозицію і ми зможемо буквально з перших рук почути головні напрями зовнішньої політики Німеччини, яка є однією зі світових потуг і однією з ключових держав Європейського Союзу», - зазначив Кулеба.

Міністр наголосив, що конференція послів не стільки підсумує рік, скільки визначить «завдання нам всім на наступний».

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада під час пресмарафону Президент Володимир Зеленський анонсував, що в президентській резиденції "Синьогора" в селі Гута та безпосередньо в Івано-Франківську відбудеться масштабний захід з нагоди Дня працівників дипломатичної служби України за участю понад 150 послів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-