Військова допомога Україні: Зеленський заявив про підтримку генсека НАТО

Військова допомога Україні: Зеленський заявив про підтримку генсека НАТО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що серед країн-членів НАТО немає об’єднаної позиції щодо постачання Україні військової допомоги, однак є підтримка генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга.

Про це він заявив під час спільної з генсеком НАТО пресконференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Об’єднаної позиції щодо вступу України в НАТО серед 30 держав поки що немає, але більшість країн нас підтримують. І так само немає об’єднаної позиції серед держав щодо військової допомоги... Але тим не менше я тут відчуваю повну підтримку генерального секретаря і ми знаходимо інші кроки для вирішення цих питань”, - зазначив Президент у відповідь на запитання щодо нещодавнього блокування постачання Україні озброєння по лінії НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 15-16 грудня перебуває з робочим візитом у Брюсселі, де у середу взяв участь у шостому саміті Східного партнерства.

Раніше німецьке видання Bild опублікувало матеріал, згідно з яким представники Німеччини та Нідерландів у травні 2021 року заблокували придбання Україною по лінії НАТО протидронних рушниць та протиснайперських систем. 

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-