Зеленський попросив Алієва допомогти у визволенні бранців Кремля

Зеленський попросив Алієва допомогти у визволенні бранців Кремля

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський звернувся до Президента Азербайджану Ільхама Алієва щодо можливості долучення до процесу визволення незаконно утримуваних Росією українців, зокрема кримських татар.

Про це він сказав під час зустрічі з азербайджанським лідером у Брюсселі, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави Української держави.

«Питання визволення громадян України, передусім кримських татар, яких незаконно утримують у Росії, є одним з моїх ключових пріоритетів. Буду вдячний вам за можливу допомогу у просуванні цього питання», – сказав Зеленський.

Він подякував Президентові Азербайджану за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Як повідомлялося, 26 листопада під час пресмарафону, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, Президент Володимир Зеленський висловив сподівання на допомогу президентів Туреччини Реджепа Ердогана і США Джо Байдена у питанні визволення українських військовополонених і заручників, які незаконно утримуються в ОРДЛО і в Росії.

10 грудня речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович розповів, що українська сторона пропонує три варіанти для обміну утримуваними особами - "13 на 13", "24 на 24" і " 60 на 60", однак Російська Федерація поки відкидає їх.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-