Місцевий референдум: Венеційська комісія може 28 січня оприлюднити попередній висновок

Місцевий референдум: Венеційська комісія може 28 січня оприлюднити попередній висновок

Укрінформ
Венеційська комісія планує оприлюднити попередній висновок щодо законопроєкту № 5512 "Про місцевий референдум" 28 січня 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це поінформував Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Відповідно до листа пана Букікіо (голови Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційська комісія) - ред.), 28 січня планується попередній висновок щодо законопроєкту про місцевий референдум. Ми вирішили, все ж таки, направити його до Венеційської комісії, щоб іти тим же шляхом, як із законом про всеукраїнський референдум. Оскільки ми запроваджуємо в Україні нові етапи народовладдя, то дуже хочемо, щоб ці законопроєкти були максимально близькими до ідеальних і отримали підтримку міжнародної спільноти”, - зазначив він.

Спікер висловив сподівання, що 28 січня надійде позитивний висновок щодо законопроєкту про місцевий референдум, і вже після цього його буде винесено в зал.

“Очікую, десь на початку наступної сесії ми зможемо розглянути цей документ на пленарному засіданні”, - додав Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук направив законопроєкт № 5512 "Про місцевий референдум" до Венеційської комісії.

У березні 2021 р. законопроєкт "Про місцевий референдум" був винесений на громадське обговорення. 19 травня відповідний проєкт закону був зареєстрований у парламенті.

Голова ВР Руслан Стефанчук раніше прогнозував, що законопроєкт № 5512 "Про місцевий референдум" до нового 2022 року буде винесено в сесійний зал парламенту для розгляду в першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-