Зеленський на ініційованому Байденом саміті розповів про боротьбу з корупцією і олігархами

Зеленський на ініційованому Байденом саміті розповів про боротьбу з корупцією і олігархами

Відео
Укрінформ
Україна є лідером демократичних перетворень у регіоні, заявив Президент Володимир Зеленський у відеовиступі на віртуальному саміті за демократію, ініційованому Президентом США Джозефом Байденом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.

Зеленський подякував Байдену за ініціативу проведення саміту, присвяченого боротьбі з корупцією, захисту прав людини та протидії авторитаризму.

"Ці виклики сьогодні є ключовими для Європи та світу в цілому. Україна як ніхто інший готова долати їх", – зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що незалежність, свобода та демократія є частиною ДНК українців, і нагадав історію становлення України як незалежної держави: "30 років тому наш народ у демократичний спосіб ухвалив рішення створити власну та незалежну державу, коли 1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум щодо незалежності України".

За словами глави держави, "Україна, поза сумнівом та без жодної зайвої скромності, є лідером демократичних перетворень у регіоні". Він розповів про низку важливих та успішних кроків на цьому шляху.

"Ми ухвалили закон про деолігархізацію. Завершуємо реформу децентралізації, відновлюємо механізм народовладдя, розбудовуємо інститути прямої демократії", – зауважив Президент.

За словами Зеленського, гарантовані, захищені права людини є основою успішної та прогресивної країни, тож держава й надалі упевнено рухатиметься вперед на цьому шляху.

"Робитимемо все для забезпечення гендерної рівності, захисту жінок, дітей, внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та кожного окремого громадянина", – зазначив глава держави.

Президент наголосив, що Україна досягла суттєвого прогресу в розбудові власних демократичних інституцій і є надійним партнером для всіх, хто готовий ставати на захист демократії та свободи у світі.

"Об’єднавшись, ми маємо зробити цей світ вільнішим, безпечнішим, демократичнішим. Наполегливо втілюємо це в життя. І продовжимо це робити", - підсумував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня Президенти України Володимир Зеленський та Сполучених Штатів Америки Джо Байден провели півторагодинну розмову. Ключовим питанням переговорів стала безпекова ситуація навколо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-