Плани Кремля щодо України включають і її дестабілізацію - Штати в ОБСЄ

Плани Кремля щодо України включають і її дестабілізацію - Штати в ОБСЄ

Укрінформ
Сполучені Штати занепокоєні планами Росії з ескалації в Україні, включаючи масштабну військову операцію та зусилля з дестабілізації країни зсередини.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн під час засідання Постійної ради цієї організації.

«Ми, як і раніше, глибоко занепокоєні свідченнями того, що Росія має плани щодо значної ескалації проти України, включаючи масштабну військову операцію та зусилля з дестабілізації України зсередини. Ми, як завжди, дуже уважно спостерігаємо за регіоном і будемо продовжувати тісно консультуватися з союзниками та партнерами з цього питання», - заявила вона.

Американська дипломатка зазначила, що Сполучені Штати змусять Росію понести велику ціну та наслідки, «якщо вона вдасться до подальших агресивних дій». «Ми також закликаємо Росію припинити спроби інтеграції громадян України та української території, яку вона контролює, шляхом паспортизації, економічного прив'язування та змін у системі освіти», - додала Острієн.

Вона наголосила на тому, що триваюча агресія Росії проти України, поруч з нарощуванням військових сил на кордоні, «є найбільшою загрозою безпеці, з якою сьогодні стикається Європа».

«Порушуючи суверенітет свого сусіда та підриваючи його територіальну цілісність, Росія прагне перешкодити Україні йти вільно обраним нею шляхом повної євроатлантичної інтеграції», - заявила очільниця американської місії в ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявляв, що Москва проводить масштабну спецоперацію проти України в енергетичній, економічній і військовій сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-