США нададуть Україні будь-яку допомогу для відсічі агресії - Єрмак

США нададуть Україні будь-яку допомогу для відсічі агресії - Єрмак

Укрінформ
У разі потреби Сполучені Штати Америки нададуть Україні всю необхідну допомогу для відсічі російській агресії.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в ефірі програми "Право на владу", повідомляє Укрінформ.

"Президент Байден підтвердив, що Сполучені Штати нададуть - і вже це почало відбуватися - усю необхідну допомогу для того, щоб Україна мала змогу дати будь-яку відсіч у будь-який час", - сказав очільник ОП.

Він додав, що під час перемовин з президентом РФ американський лідер попередив про наслідки, якщо у Кремлі буде прийняте рішення про ескалацію вздовж українських кордонів і вторгнення на територію України.

"США - президент Байден про це сказав дуже чітко - разом із партнерами готові до безпрецедентних санкцій у разі, якщо таке станеться", - заявив Єрмак.

Окрім того, він зазначив, що Байден указав Путіну на неможливості будь-яких перемовин та ухвалення рішень щодо України без участі нашої держави.

Водночас, за словами керівника ОП, Володимир Зеленський під час розмови з Джо Байденом порушував питання щодо "Північного потоку-2", а також попереджень від американських, британських та інших партнерів, які "стосувалися не лише загрози вторгнення й ескалації на наших кордонах, а також питань внутрішньої дестабілізації".

Як повідомляв Укрінформ, у четвер увечері відбулася півторагодинна телефонна розмова президентів України та США.

7 грудня відбулися переговори президентів США та Росії. Байден заявив про намір обговорити їх результати з європейськими союзниками, а також із Президентом України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-