Захід має надати Україні зброю через агресивні дії РФ - ексчиновниця Пентагону

Захід має надати Україні зброю через агресивні дії РФ - ексчиновниця Пентагону

Укрінформ
Україна повинна отримати додаткову військову допомогу через концентрацію російських військ біля її кордонів.

Про це заявила заступниця помічника міністра оборони США у 2012-15 роках Евелін Фаркас під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму та Атлантичної Ради (Вашингтон), передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Open Ukraine Foundation.

«На цій зустрічі, так само як і минулого року, Байден наполягав, що будуть серйозні наслідки економічні, військові та політичні, якщо ця агресія буде наростати. І він, я сподіваюся, виклав певні деталі цих ризиків президенту Путіну», - сказала вона.

Фаркас наголосила, що існує багато загроз для всієї території України, і особливо її східних регіонів, і у разі вторгнення Росія повинна отримати болісні для неї санкції.

«Ми готові відключити Росію від SWIFT, ми можемо заборонити їм подорожі до Євросоюзу та інших країн. Ми маємо бути готовими до широкого спектра різних санкцій проти Росії. Таких, як ми застосовували в Ірані», - підкреслила ексзаступниця помічника міністра оборони США.

Читайте також: Захід може у якості попереджувального удару тимчасово відключити РФ від SWIFT - Бжезінський

«Це також має передбачати додаткову військову допомогу Україні. Не лише оборонну зброю, не лише на суходолі, але й на військовому театрі дій. Ми маємо підтримувати Україну, так само як і у 2014 році, коли ООН сказала, що Росія порушує незаконною анексією Криму міжнародне право, і ми ніколи з цим не змиримося», - наголосила Евелін Фаркас.

На її думку, найбільш важливим складовим чинником буде те, щоб російське керівництво знало, що це позначиться на житті кожного росіянина. 

«Як ми говорили завжди - і в міжнародній пресі, і в американській пресі, - що росіяни, українці не хочуть війни одне з одним. Але українці будуть захищати власну територію, а росіяни не будуть за себе воювати. Вони не зацікавлені в цій війні, і про це ми маємо говорити завжди», - резюмувала Фаркас.

Як раніше повідомляло агентство, Президент США Джо Байден під час переговорів з Володимиром Путіним попередив, що серед кроків реагування на можливу ескалацію з боку РФ крім потужних санкцій проти РФ буде посилена обороноздатність України, а також союзників по НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-