ЄС дуже далеко просунувся в обговоренні санкцій проти Росії - Кулеба

ЄС дуже далеко просунувся в обговоренні санкцій проти Росії - Кулеба

Укрінформ
Європейський Союз дуже далеко просунувся в обговоренні санкцій проти Росії у випадку військової операції проти України.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

“2 тижні тому в Брюсселі я лише в буквальному сенсі всіх просто трусив і казав: “Сідайте і розмовляйте про санкції: конкретно, що, коли”. Це ж серйозні речі і вони потребують узгодження по лінії фінансистів, тому що йдеться про дуже конкретні інструменти”, - сказав Кулеба.

Зокрема міністр відзначив поступ в обговоренні в розмовах з партнерами в Ризі та Стокгольмі на початку грудня.

“Зараз, коли я маю з тими ж людьми розмови вже в Ризі, у Швеції, через 2 тижні вже вони просунулися дуже далеко в обговоренні цих санкцій, тобто робота йде дуже-дуже високим темпом і зараз вже краще трансатлантична єдність працює ніж вона працювала у 2014 році”, - наголосив глава української дипломатії.

Читайте також: Напередодні розмови з Путіним Байден готує «агресивні» санкції проти Росії

Він зауважив, раніше закликав Сполучені Штати у разі готовності застосовувати більш жорсткі санкції незалежно від Євросоюзу.

“Коли я був у Вашингтоні, де ми проводили засідання Комісії стратегічного партнерства і підписали нову Хартію стратегічного партнерства, я чітко сказав американським колегам: “Шановні колеги, ми вітаємо координацію між вами і Європейським Союзом санкційної політики, але якщо ви будете готові на більш жорсткі санкції, а Європейський Союз не буде на них готовий, то краще застосовуйте свої санкції ніж знижувати рівень тиску заради цієї трансатлантичної єдності”, - поінформував Кулеба.

Читайте також: Кулеба не очікує проривів від розмови президентів США та Росії

Як повідомляв Укрінформ, 1 грудня глава МЗС заявив, що країни НАТО дуже чітко відповіли на заклик України поглиблювати співробітництво у військово-технічній сфері, надсилати чіткі сигнали Росії про непосильність збройної агресії та працювати над санкціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-