Україна буде однією з головних тем у Європі – Бербок

Україна буде однією з головних тем у Європі – Бербок

Укрінформ
Українська тематика буде одною з головних у роботі нового уряду Німеччини та в колі ЄС.

Про це заявила майбутня міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на брифінгу після з’їзду партії «Зелених», на якій 86 процентами голосів було схвалено Коаліційну угоду з соціал-демократами та лібералами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Бербок, зараз на фоні глобальних викликів, які стають дедалі більшими, держави, які відігравали раніше провідні ролі, цього не роблять, зокрема, «європейський зовнішньополітичний голос» стає дедалі слабшим. З погляду в майбутнє, на переконання Бербок, має бути «більш європейська» зовнішня політика, заснована на цінностях, яку мають формувати Німеччина разом з європейськими друзями та сусідами.

«І до цього відноситься, зрозуміло, погляд на Україну, на український кордон, де, вочевидь, відбувається рух військ», - сказала політик.

Вона назвала добрим сигналом те, що у вівторок відбудеться чергове обговорення цієї теми між лідерами США і Росії.

«Ми як європейці чітко віддані «нормандському формату». І це буде центральною темою для нас як європейців», - заявила Бербок.

Як повідомлялось, новий федеральний уряд ФРН на чолі з соціал-демократом Олафом Шольцем буде приведений до присяги ближчої середи. Всі три партії, які входять до правлячої коаліції – Соціал-демократична, Вільна демократична та «Зелені» - схвалили Коаліційну угоду та назвали своїх міністрів.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-