Україна прагне збільшити кількість іноземних військових інструкторів - Міноборони

Україна прагне збільшити кількість іноземних військових інструкторів - Міноборони

Укрінформ
Західні союзники України зможуть надіслати Росії серйозний сигнал стримування, якщо розмістять своїх інструкторів поблизу лінії фронту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку в інтерв’ю канадському виданню “The Globe & Mail” висловив міністр оборони України Олексій Резніков.

“Було б добре, якби канадські інструктори ... знаходилися у Харкові, Маріуполі, Краматорську, Одесі та на Зміїному острові”, - сказав Резніков.

Він також закликав розширити канадську тренувальну місію в Україні, збільшивши кількість інструкторів до 500 з нинішніх 200.

На переконання Резнікова, Канаді слід разом зі США та Великобританією послідовно посилювати оборонну підтримку України, окремо від зусиль НАТО, яке дотримується більш м’якої позиції стосовно Росії через небажання Франції та Німеччини руйнувати економічні зв’язки з РФ.

“Думаю, що англо-саксонські союзники більш реалістичні у розуміння усіх ризиків”, - зазначив міністр.

Читайте також: Кількість російських військ біля України може зрости до 175 тисяч - Резніков

Він також додав, що оборонна підтримка повинна поєднуватися із персональними економічними санкціями проти Путіна та його близького кола.

“Разом із британцями та американцями на основі двосторонніх домовленостей та без НАТО. Три прапори: Канади, США та Великобританії - повинні бути підняти на цих територіях (поблизу фронту - ред.).  Це був би хороший знак для Росії, що ви присутні там”, - наголосив міністр.

За словами Резнікова, наразі Україні особливо бракує засобів протиповітряної оборони, сучасних літаків та суден, а також обладнання для створення електронних перешкод.

Читайте також: Снайпери Нацгвардії пройшли підготовку за стандартами НАТО

Як відомо, у рамках операції UNIFIER в Канаді перебуває близько 200 канадських військових. Вони знаходяться на різних локаціях у центральній та західній Україні, а штаб-квартира - у Яворові. Мандат чинної місії UNIFIER збігає наступного року. Якщо до того часу його не буде продовжено - канадські військові покинуть територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-